DSC_0966

De Crăciun, la Societatea de Scleroză Multiplă din România

De Crăciun am fost Moși la Societatea de Scleroză Multiplă din România.

DSC_0965

Au existat voci care au întrebat (pe bună dreptate) ”de ce nu vă duceți la copii, nu la adulți, că doar e Crăciunul!”.

  Într-adevăr, intenția inițială a fost de a vizita una din fundațiile care ajută copiii cu probleme de tot felul dar, stând un pic și cântărind lucrurile, am spus așa: ”Ok, Crăciunul este o sărbătoare a cărei punct focal sunt copiii, o sărbătoare in care celebrăm nașterea Domnului – nașterea unui copil. Dar cu siguranță că și cei mari au nevoie de atenție și iubire în această perioadă în care simțim cu atât mai mult nevoia de afecțiune, mai ales dacă se întâmplă să fim și imobilizați într-un scaun cu rotile.”, amintindu-ne în acel moment de bolnavii de scleroză multiplă din România, pentru care am organizat în luna August 2014 acțiunea de strângere de fonduri ”Ice Bucket Challenge în Masă” (sau Provocarea de Gheață Icelandia), în colaborare cu CSM Polo Oradea, Hotel Ramada Oradea, Plastor, Ideart, Antena1 și Digi24 Oradea. Clic aici pentru un scurt video de la fața locului: Provocarea de Gheață Icelandia Ice Bucket Challenge

Am promis atunci conducerii SM România că acțiunea noastră nu va rămâne singulară, așa că am hotărât că a venit momentul să ne respectăm promisiunea, drept urmare am pus mâna pe telefon și i-am sunat. Mesajul cu care i-am întâmpinat a fost ”Oamenii de la gheață nu au inimi de gheață”, același mesaj pe care îl folosim ori de câte ori avem șansa și posibilitatea de a face ceea ce ne place mult: Implicare Socială.

DSC_0960Drept urmare am hotărât, de comun acord cu conducerea sălașului, să achiziționăm pachete cu diverse produse pe care să le așezăm sub pomul de Crăciun iar ei, la rândul lor, ne-au invitat la serbarea de Crăciun pe care tocmai o pregăteau.

Trecând peste toate detaliile organizării (pentru că da, orice inițiativă de acest gen, oricât de simplă ar părea din afară, presupune eforturi reale), ne-am simțit grozav alături de membri și ceilalți invitați la serbare.

Să dăruiești este extraordinar. Să dăruiești necondiționat trece dincolo de condiția umană. Atunci când o faci totalmente dezinteresat trezește în tine ființa superioară, scânteia divină pe care cu toții o purtăm in noi.

Pe de altă parte, acțiunea de ”a dărui”, luată și dintr-o perspectivă pragmatică, îți aduce trăiri interioare pe care nu le experimentezi în fiecare zi. Îți aduce un sentiment de pace în inimă și o stare de grație pe care nu credeai că le ai in tine. Încearcă doar, și te vei convinge.

Cititorule, te încurajăm așadar și pe tine să nu eziți niciodată să dăruiești din prea-plinul tău, ori de câte ori, fără să aștepți neapărat o sărbătoare pentru asta (pentru că da, ai și tu acest prea-plin, prin simplul motiv că respiri și că te ridici dimineața din pat fără ajutor, de exemplu).

Pentru că doar atunci când dăruiești, primești cu adevărat.

DSC_0966

Îți dorim să ai parte de un An Nou în care să poți dărui din plin :)

Oamenii de la gheață nu ai inimi de gheață.

PS: Pentru a vizuliza și alte instantanee de la eveniment, dă clic aici: Album foto SM România